Pionierstraining

Training voor heel je pioniersteam

Tijdens de pionierstrainingen ontmoeten pioniersteams uit heel Nederland elkaar. Er zijn workshops en vieringen, en er is ruimte voor gesprekken binnen je team en met anderen. Een mooie tijd voor inspiratie, leren en ontmoeting.

Tijdens de pionierstraining ontmoet je andere teams en maak je plannen met je eigen team. Deze keer gaat dat wel wat anders. De training bestaat uit één dag en we verdelen ons over zeven verschillende locaties in het land. Daar volg je workshops over het kernthema, ga je aan het werk met je eigen team en ontmoet je andere teams. Ook zijn er een aantal online programma onderdelen die we allemaal tegelijk volgen. Zo vieren we gezamenlijk en haakt Michael Moynagh aan (via zoom). 

De ervaring leert dat de pionierstraining een geweldige kans is om te groeien als team. We verwachten dat teams één keer per jaar deelnemen aan een complete training (vaker mag ook). Zo krijgen andere teams ook de gelegenheid te leren van jullie verhaal. Delen vormt het hart van de pionierstraining.

Programma

Je gaat met je team aan de slag met één van de acht kernthema’s. Dit zijn belangrijke onderwerpen binnen het pionieren:

Denk goed na welk thema op dit moment past bij jullie pioniersplek. Bespreek de uitdagingen waar je tegenaan loopt met je pionierbegeleider. Zij of hij kan je helpen het juiste kernthema te bepalen. Schrijf ook de vragen op waar je antwoorden op zoekt. Bij aanmelding voor de pionierstraining stuur je deze vragen mee en geef je aan welk kernthema je gaat volgen.

Bereid je goed voor op de training. Dat kan door een kort filmpje en/ of artikel te lezen over het gekozen kernthema. Deze zijn hier per thema te vinden. Op deze manier is er tijdens de training meer tijd voor interactie en jullie eigen vragen.

Hier (PDF) vind je het gehele programma.

Michael Moynagh

Tijdens de training gaan we in gesprek met Michael Moynagh. Maar wie is hij eigenlijk? Moynagh is lid van het Engelse Fresh Expressions team. Hij houdt zich vooral bezig met het samenbrengen van de lessen uit de theologie en praktijk van nieuwe vormen van kerk. Hij heeft meer dan tien boeken geschreven, waaronder ‘Church for Every Context’. Dit boek is de theologische onderlegger van de pioniersreis. Zie hier een samenvatting van het boek of een filmpje over de pioniersreis.

Quote van deelnemer:

“Het is waardevol samen met het team na te denken over het kernthema en ervaringen van andere teams daarbij horen. Het samen “één lichaam” voelen, ondanks de soms grote verschillen.”

Groep op het gras
Voor wie?

Voor alle pioniersteams met een samenwerkingsovereenkomst. De verwachting is dat pioniersteams minimaal één keer per jaar deelnemen met minimaal twee personen per team. Het complete pioniersteam is natuurlijk ook welkom. Denk aan twee tot circa zeven mensen, waaronder de voortrekker.

Wanneer?

Zaterdag 3 oktober, start om 10:00 uur (inloop 9:30) en afrondend met een gezamenlijk diner

Waar?

Op zeven verschillende locaties in het land. Een week voor de training laten we weten op welke locatie je wordt verwacht.

Kosten?

De kosten zijn circa € 70,- per persoon en die worden grotendeels gedragen door de Protestantse Kerk. De eigen bijdrage is € 20,00 per persoon per training. Maaltijden zijn hierbij inbegrepen.

Aanmelden

Voor de pionierstraining in oktober kon je je aanmelden tot 20 september 2020.

Quotes van deelnemers:

“Zoveel verschillende mensen. Zoveel verschillende ideeën en initiatieven. Dat is geheel tegen de negatieve beeldvorming in van een naar binnen gerichte kerk.”

“Het gevoel dat we niet alleen op ons kleine eilandje aan het pionieren zijn. Daar heb ik veel aan gehad. En ook dat er vanuit de landelijke kerk echt belangstelling voor ons is, dat er met ons meegedacht wordt bij vragen.”

teamtraining-groep
Op het gras
Workshop in grote
workshop