Pionierstraining

Tweedaagse training voor heel je pioniersteam

Tijdens de tweedaagse pionierstrainingen ontmoeten pioniersteams uit heel Nederland elkaar. Er zijn workshops en vieringen, en er is ruimte voor gesprekken binnen je team en met anderen. Een mooie tijd voor inspiratie, leren en ontmoeting.

Op vrijdag staan de acht kernthema’s van de leergemeenschap centraal. Als team bepaal je per training met welk thema je aan de slag gaat. Overleg daarover vooraf met je pionierbegeleider.

Dit zijn de kernthema’s die op vrijdag centraal staan:

Op zaterdag is het programma meer open. Actuele vragen en verhalen komen aan bod tijdens verschillende workshoprondes. Tijdens de drie pionierstrainingen in 2020 staan verschillende thema’s centraal. Kies dus niet alleen voor de datum die je het beste uitkomt, maar ook voor de meest interessante training voor jullie pioniersplek. Hier vind je de programma’s van de pioniertrainingen in 2020.

Quote van deelnemer:

“Het is waardevol samen met het team na te denken over het kernthema en ervaringen van andere teams daarbij horen. Het samen “één lichaam” voelen, ondanks de soms grote verschillen.”

Groep op het gras

Voor wie?

Twee keer per jaar zijn er pionierstrainingen voor alle teams met een samenwerkingsovereenkomst. De verwachting is dat alle pioniersteams minimaal één keer per jaar deelnemen met minimaal twee personen per team. Het complete pioniersteam is natuurlijk ook welkom. Denk aan twee tot circa zeven mensen, waaronder de voortrekker.

Wanneer?

De data van de pionierstraining vind je in de agenda. De komende training start vrijdag 6 maart om 9:00 uur en is op zaterdag 7 maart rond 17:00 uur afgelopen.

Waar?

We zijn te gast in conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20 in Soesterberg. Dit hotel is ontstaan uit een initiatief van katholieke missiepaters. Ook een voormalig klooster is onderdeel van het complex.

Kosten?

De kosten zijn circa € 200,- per persoon en die worden grotendeels gedragen door de Protestantse Kerk. De eigen bijdrage is € 55,00 per persoon per training. Het eten en de overnachting zijn hierbij inbegrepen.

Dit aanbod past binnen de voorwaarden voor het PE Studieverlof onder eigen regie van de Protestantse Kerk.  U kunt voor deze studieactiviteit 9 studiebelastingsuren (SBU) opvoeren in uw persoonlijke portfolio.

Quotes van deelnemers:

“Zoveel verschillende mensen. Zoveel verschillende ideeën en initiatieven. Dat is geheel tegen de negatieve beeldvorming in van een naar binnen gerichte kerk.”

“Het gevoel dat we niet alleen op ons kleine eilandje aan het pionieren zijn. Daar heb ik veel aan gehad. En ook dat er vanuit de landelijke kerk echt belangstelling voor ons is, dat er met ons meegedacht wordt bij vragen.”

teamtraining-groep

Op het gras

Workshop in grote

workshop