Agenda

Alle data op een rij

Verkendagen pionieren (oriëntatie op pionieren)

Als je interesse hebt in pionieren, dan is de verkendag iets voor jou. Je krijgt allerlei informatie over pionieren, een pionier vertelt over zijn/haar praktijk en je hebt de gelegenheid om door te praten. Je bent van harte welkom!

De volgende verkendagen zijn op:

  • Zodra er nieuwe data bekend zijn, maken we deze hier bekend.
Luisterdag (voor startende teams)

Een paar keer per jaar is er een luisterdag voor teams die van start willen gaan met pionieren. Je kunt alleen aan een luisterdag deelnemen wanneer ja al contact hebt gehad met een begeleider. Heb je nog geen begeleider? Mail naar e.verwoerd@protestantsekerk.nl.

  • Op 7 maart 2020 in conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20 in Soesterberg. Inloop vanaf 9:00 uur.
  • Op 13 juni 2020 in conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20 in Soesterberg. Inloop vanaf 9:00 uur.
  • Op 3 oktober 2020 in conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20 in Soesterberg. Inloop vanaf 9:00 uur.
Pionierstraining (voor bestaande pioniersteams)

De tweedaagse training voor pioniersteams die  van start zijn gegaan.

  • Op 6 en 7 maart 2020 in conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20 in Soesterberg. Inloop vanaf 9:00 uur.
  • Op 12 en 13 juni 2020 in conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20 in Soesterberg. Inloop vanaf 9:00 uur.
  • Op 2 en 3 oktober 2020 in conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20 in Soesterberg. Inloop vanaf 9:00 uur.
Nichenetwerken

In een nichenetwerk kun je ervaringen uitwisselen met soortgelijke teams. Dit is een een extra mogelijkheid om van elkaar te leren.

Nieuwe data maken we hier bekend.

Landelijke pionierbegeleidersdagen

Voor pionierbegeleiders is er twee keer per jaar een landelijke pionierbegeleidersdag.

  • Op woensdag 9 oktober 2019 is er een landelijke dag voor pionierbegeleiders op Nieuw Hydepark: Driebergsestraatweg 50, 3941 ZX Doorn.
Cursus doop en avondmaal

Ben je pionier en geen predikant? Heb je de wens te dopen en avondmaal te vieren op je pioniersplek? Dit is mede mogelijk door deze cursus van drie ochtenden (van 9:30 tot 12:30 uur).

  • Op de vrijdagen 8 en 22 november en 6 december 2019 vindt de cursus doop en avondmaal plaats op het Dienstencentrum in Utrecht. 

Voor meer informatie kun je een email sturen naar Anneke van der Velde.

Wat te doen na een Alpha?

Een avond voor leidinggevenden van een geloofscursus (bijvoorbeeld Alpha cursus of 7+1, Basiscursus Geloven), kerkenraden, predikanten en overige geïnteresseerden. Op deze avond willen we met u in gesprek gaan over hoe het komt dat mensen vaak geen aansluiting vinden bij de gevestigde kerken en welke andere mogelijkheden er zijn. Klik hier voor meer informatie.