Agenda

Alle data op een rij

Verkendagen pionieren (oriëntatie op pionieren)

Als je interesse hebt in pionieren, dan is de verkendag iets voor jou. Je krijgt allerlei informatie over pionieren, een pionier vertelt over zijn/haar praktijk en je hebt de gelegenheid om door te praten. Je bent van harte welkom!

De volgende verkendagen zijn op:

  • Op maandag 12 november 2018 was de laatste verkendag. Nieuwe data maken we hier bekend.

Voor vragen of meer informatie neem contact op met Christiaan Cevaal.

Luisterdag (voor startende teams)

Een paar keer per jaar is er een luisterdag voor teams die van start willen gaan met pionieren. Je kunt alleen aan een luisterdag deelnemen wanneer ja al contact hebt gehad met een begeleider. Heb je nog geen begeleider? Mail naar e.verwoerd@protestantsekerk.nl.

  • Op zaterdag 9 februari 2019 in conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20 in Soesterberg. Inloop vanaf 9:30 uur.
  • Op zaterdag 15 juni 2019 in conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20 in Soesterberg. Inloop vanaf 9:30 uur.
  • Op zaterdag 2 november 2019 in conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20 in Soesterberg. Inloop vanaf 9:30 uur.
Pionierstraining (voor bestaande pioniersteams)

De tweedaagse training voor pioniersteams die  van start zijn gegaan.

  • Op 1 en 2 februari 2019 in conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20 in Soesterberg. Inloop vanaf 9:00 uur.
  • Op 4 en 5 oktober 2019 in conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20 in Soesterberg. Inloop vanaf 9:00 uur.
Nichenetwerken

In een nichenetwerk kun je ervaringen uitwisselen met soortgelijke teams. Dit is een een extra mogelijkheid om van elkaar te leren.

  • Op zaterdag 17 november kwam het nichenetwerk voor multiculturele pioniersplekken bij elkaar in Wijkgebouw de Bron in Rotterdam. De komende bijeenkomst is tijdens de pionierstraining in februari.
Landelijke pionierbegeleidersdagen

Voor pionierbegeleiders is er twee keer per jaar een landelijke pionierbegeleidersdag.

  • Op vrijdag 29 juni 2018 was er een landelijke dag voor pionierbegeleiders op Nieuw Hydepark: Driebergsestraatweg 50, 3941 ZX Doorn. Inloop vanaf 9:30 uur.

De volgende bijeenkomst vindt plaats in januari. De datum volgt later.

Cursus doop en avondmaal

Ben je pionier en geen predikant? Heb je de wens te dopen en avondmaal te vieren op je pioniersplek? Dit is mede mogelijk door deze cursus van drie ochtenden (van 9:30 tot 12:30 uur).

  • Op de vrijdagen 9 en 23 november en 7 december 2018 vindt de cursus doop en avondmaal plaats op het Dienstencentrum in Utrecht.

Klik hier (PDF) voor de uitnodiging van de cursus doop en avondmaal. Aanmelden kan door een email naar Anneke van der Velde te sturen.

Wat te doen na een Alpha?

Een avond voor leidinggevenden van een geloofscursus (bijvoorbeeld Alpha cursus of 7+1, Basiscursus Geloven), kerkenraden, predikanten en overige geïnteresseerden. Op deze avond willen we met u in gesprek gaan over hoe het komt dat mensen vaak geen aansluiting vinden bij de gevestigde kerken en welke andere mogelijkheden er zijn. Klik hier voor meer informatie.